tisdag 5 januari 2010

Gryta med sötpotatis, kikärtor och jordnötssmör















Denna gryta var sjukt god. Det är inspirerad från nåt land där man tycker om att ha jordnötssmör, sötpotatis och kikärtor i matlagningen. Så här gick det till då:

1 sötpotatis
1 morot
en bit rotselleri
en bit vitkål
(lök skulle suttit fint)
1-2 klyftor vitlök
kikärtor
1 burk krossade tomater
3 msk jordnötssmör
ekologisk buljong
vatten

Curry
Garam masala
Blandade nötter

Skär lagoma bitar av grönsakerna, fräs dem i grytan/kastrullen/stekpannan i olja i några minuter. Hacka vitlöken fint. Tillsätt tomat, jordnötssmör, vatten, kryddor, vitlök och buljong. Låt det småputtra ett bra tag (kanske 30-40 min). Jag använde egenkokade kikärtor och de var lite lättkokta så de fick koka med ett bra tag. Rosta nötter i stekpanna (med lite olja och salt eller utan). Hacka nötterna. Servera med bulgor eller nåt annat du gillar. Strö över nöthacket.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Lyckades hitta fram till det här receptet och lagade nu ikväll. Herregud vad gott det var! :)

Mat för en dam sa...

Vad roligt att höra! Jordnötssmör i mat är underbart!:)