onsdag 13 juni 2012

Marmelad med smak av apelsin och cointreau


























2 apelsiner
2 gröna äpplen
8 torkade aprikoser
1 tumme ingefära
lite kardemummakärnor
1 msk agavesirap
3 msk cointreau (valfritt)
vatten (ett par dl, späd efterhand)

Tvätta apelsinerna och äpplena noggrant. Skala av zesten från apelsinerna med hjälp av ett rivjärn eller en osthyvel. Om man använder en osthyvet så får man bitar som man kan skära i strimlor och på så sättt blir marmeladen lite mer chunky. Skär bort fruktköttet från det vita innandömet (så här typ). Skala och tärna äpplet fint. Hacka aprikoserna. Riv ingefäran. Lägg alltihop plus kardemumma och cointreau i en kastrull, koka upp. Låt det koka sönder. Späd med mer vatten efter hand. Tillsätt agavesirap efter tycke och smak om du vill ha den sötare. Låt marmeladen kallna och förvara den sen i kylen.

























Gott på en surdegsmacka med getost!

Inga kommentarer: