torsdag 7 januari 2010

Soppa på butternut squash med rostad majs


























Herregud vilken soppa! Kombon butternut squash och rostad majs kommer från VeganYumYum, som för övrigt är en underbar receptbank.



Recept för 3-4 pers:
1 butternut squash
en skvätt matgrädde (valfritt mjölk, soja, havrebaserad...)
en skvätt vitt vin
ekologisk buljong
några dl vatten
salt, peppar
(en skvätt sweet chili sås)

majs (jag använde fryst)

Skala butternut squashen. Det lättaste är att använda potatisskalare, tycker jag. Dela den i mindre bitar. Lägg i kastrull. Häll över vatten och buljong. Låt koka tills pumpan blivit mjuk nog att mixas. Mixa med stavmixer. Tillsätt vitt vin, grädde, salt, peppar, ev en skvätt sweet chili sås. Koka upp och smaka av. Red ev soppan lite om den är för simmig. Rosta majsen hårt i en stekpanna med lite olja, salta, peppra. Skeda över lite rostad majs över soppan direkt i tallriken.

Recept på brödet finns här: Surdegsbullar med citron och sesam

Inga kommentarer: