onsdag 16 maj 2012

Svart nudelwok
svarta risnudlar*
fast naturell tofu
broccoli
purjolök
gurka
vitlök
chili
ingefära
koriander

svarta sesamfrön
rostad lök
sesamolja
soja
(asiastisk söt vinäger**)

Jag brukar börja med att låta tofun rinna av på några kaffefilter. Ibland omsluter jag tofun i kaffefilter och ställer nåt tungt på. Detta för att pressa ur vätska och göra den ännu fastare. Tofun ska sen tärnas och grönsakerna skäras i bitar. Skala och skär ut innandömet på gurkan, tärna även den. Woka tofu, purjo och broccoli så att de får fin färg. Tillsätt lite soja, finhackad vitlök och chili plus riven ingefära. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda sen woket med nudlarna, addera gurkan och koriander. Toppa med svarta sesamfrön, rostad lök. Ringla över sesamolja och eventuellt en skvätt söt vinäger.

*Köpta på Goodstore men har sett samma förpackning på Daglivs vid Fridhemsplan för den som bor i Stockholm.
**Den söta vinägern heter bara Premium Sweet Vinegar och innehåller förutom vatten och socker även dadlar och extrakt från svarta bönor plus en massa annat. Köpt i en asiatisk affär.

Juice med morot och ingefära (2 glas)
1,5 morot
en bit ingefära
vatten
is

Kör allihop i en mixer som klarar trycket. Jag använde min magic bullet. Sila av med lämplig sil eller durkslag. Spar morotspulpan i kylen eller frysen och använd den senare till exempel till biffar eller morotskaka.

Inga kommentarer: