lördag 21 juli 2012

Sjögrässallad med svart råris och tofu

























En annorlunda, mycket god och matig risottoliknande sallad med svart råris med smak av nori, toppad med fräst tofu och koriander.

Jag utgick från detta recept och hade även i lite färsk vitkål. Det svarta råriset blandade jag upp med vanligt råris och hel dinkel. Ett tips är att blötlägga riset några timmar innan man kokar det, både för att näringsupptaget blir bättre och också för att koktiden minskar något.


4 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Vilka färger! Och vilka smaker! Morgondagens middag är spikad.

Anonym sa...

Looks really good! I've just decided to become a vegeterian, so I'd really like to try this! :)

Love from Denmark!

http://lisaoglaura.blogspot.no/

Anonym sa...

Hejsan ! Nu har jag börjat med en ny kategori på min blogg.. nämligen kategorin "läsarnas frukostar" det skulle vara jättekul om du ville vara med ! Du skickar bara in din bloggs addres och frukostbilden till HaNzAs@hotmail.se om du inte gillar frukostar så får du gärna kika in på bloggen för att läsa om dagdrömmar tankar och kika lite på bilder . Ha en Toppendag ! ^^ :) http/hanza.blogg.se

Mat för en dam sa...

@Ann-Louise - Hoppas det blev gott! Är mkt intresserad om du hittar på nån ytterligare twist på receptet.

@Laura Lisa Gothenborg - Do it! Hope you like it!

@Anonym - Det ska jag absolut komma ihåg!