måndag 3 september 2012

Sallad med kikärtsröra


























Ibland känns det som att man inte har nånting hemma, vilket ofta inte alls stämmer. En sallad går nästan alltid att svänga ihop bara man har lite basvaror. Jag älskar olika sorters kål och morötter. De håller sig länge i kylen utan att bli dåliga. Om man dessutom har lite bönor, ägg, tofu, nån ost eller avokado plus nån röra (t ex hummus) och lite frön eller nötter så är man hemma.

På bilden är det: rödkål, surkål, morötter, paprika, ägg, avokado, kikärtsröra med jordnötssmör och chiafrön.

Kikärtsröra
1 burk kikärtor
lite pressad citron
1-2 msk jordnötssmör (använde Monki crunchy)
ev 1 msk b-jäst
lite olja (raps, oliv, linfrö...)
lite vatten
lite salt

Mixa allt till en slät röra. Förvara i kylskåp.

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Alla ingredienserna till kikärtsröra finns hemma - ikväll ska den testas!

Mat för en dam sa...

@Ann-Louise: Mums!!! jordnötssmör... mmm