fredag 18 januari 2013

Fjällmat - bananpannkakor och jordnötssmör

Förra veckan var jag i fjällen. Det var väldigt härligt. Lunchen blev flera dagar bananpannkakor med jordnötssmör. Sån fantastisk kombo. Här blev det också en grön smoothie på ananas, banan och spenat.

Bananpannkakor för 2 personer gjordes på 4 ägg, 2 bananer, lite salt och 1 dl havregryn som mixas till en smet och steks i smör.

Vi åt så himla mycket gott under veckan. Hade gjort en matsedel tillsammans innan och handlade det mesta i Stockholm innan vi åkte. Rödvinsgryta med sojakött, kryddris med halloumi och sötpotatis, vegobullar med potatismos, brunsås och lingon, ramen med nudlar, broccoli och tofu, vegoburgare med klyftpotatis och tillbehör, spagetti med vegetarisk färssås. Kanske har jag glömt nåt. Gott var det alltihop!

Dessutom hade vi mängder av snacks i form av torkad frukt som ananas, mango, persika, banan och russin plus pekannötter, valnötter och macademianötter. som vi hade köpt i Hötorget. Jag hade bakat dessa kakor också, med en massa gott i. Och såklart massa choklad!Inga kommentarer: