tisdag 17 september 2013

Mozzarellafyllda zucchinistubbar med tomatris

Här har det varit lugnt ser jag. Vet inte riktigt vad det beror på. Jag har lagat massa god mat och bakat gott, men ibland orkar man bara inte fota och lägga upp. Denna rätt gjorde jag här om veckan med "det som fanns hemma". Älskar när man lyckas få till det på endast rester.

2 port
1 zucchini
1 mozzarella
några oliver
1 uppvispat ägg
polenta till panering (funkar med ströbröd, sesamfrö, mannagryn eller annat)

råris snabbvarianten
1/2 tetra krossade tomater
1 tsk buljong (eko utan jäst och socker)

Skär zucchinin i några centimeter höga stubbar. Gör en liten grop i varje stubbe (spar zucchiniköttet och fräs det antingen direkt och blanda i riset, eller spar till en annan dag). Doppa stubbarna i ägget och rulla dem i polenta. Hacka oliverna och skär mozzarellan i små kuber och lägg en bit mozzarella och ett par olivbitar i varje grop. Sätt stubbarna i en ugnsform och skjutsa in i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Under tiden koka riset enligt anvisning på paketet, men minska på mängden vatten och tillsätt istället tomaterna och buljongen.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Det kan bli väldigt gott även om man bara tar "det som finns" och slänger ihop... Här hemma har vi haft frysrensning en hel vecka, för frysen var smockfull av rester, byttor och saker som köpts med nedsatt pris:) Därför blir det idag en intressant fiskgryta, imorgon en "blandad paj" och vi har ätit x-antal torra hamburgerbröd med diverse saker emellan:)