onsdag 20 januari 2010

Gyozas/dumplings med svampfyllning


























Testade ett nytt sätt att tillaga dumplingsarna idag. Fortsätt läsa så får du svaret hur...


Recept för 2 pers:
12-15 små champinjoner eller motsvarande stora
en liten bit vitkål
2 cm röd chili
2 vitlöksklyftor
en tsk färsk eller inlagd ingefära
Gyozaplattor ca 20 st (kan köpas i asiatiska affärer)
soja
sesamolja
risvinäger
sesamfrö

Fräs champinjoner, vitkål, chili, hackad vitlök och ingefära. Tillsätt lite soja. Mixa till en smet. Sätt en liten klick smet i mitten på gyozaplattan, blöt kanten lite grann runt om och vik mot mitten. Tryck lite lätt med en gaffel längst med kanten.
Koka upp några dl vatten. Hetta upp lite olja i en teflonpanna/wok (helst en med nåt typ av lock.) Sätt i dumplingsarna och låt de få fin färg, vänd. När de fått fin färg, häll på hett vatten 1 dl i taget, 2 ggr. Sätt snabbt på lock. Efter några minuter har vattnet ångats in i dumpingsarna och de är klara. Servera med en sallad på vitkål och hackad ingefära, en sås på soja med en skvätt risvinäger och en skvätt sesamolja, och ev en klick sweet chili sås. Toppa med sesamfrö. Mums!

Inga kommentarer: