onsdag 28 mars 2012

Bovetevåfflor med avokado och tomat





























Recept 2-3 våfflor

1 dl bovetemjöl
0,5 dl sojamjöl
2 msk linfrö (blötlagt - kan uteslutas)
3 msk mandelpulpa (från när jag gjorde mandelmjölk - kan uteslutas)
2 dl växtmjölk (jag använde hemmagjord rismjölk)
lite rapsolja
lite salt

Blanda alla ingredienser. Låt gärna smeten stå en stund. Jag hade inte tid med det denna gång och det fungerade bra ändå. Men de säger man ska låta smet stå, så det är väl bra egentligen. Grädda i våffeljärn. Smöra gärna med mjölkfritt smör. Grädda ganska länge. Sätt eventuellt in våfflorna på galler i ugnen i 5-10 min. Här åt jag tillsammans med avokado, tomat, turkisk yoghurt och valnötter.

Inga kommentarer: