torsdag 5 april 2012

Rödbetsbiffar











Recept 16 st små biffar

1 kg rödbetor
3 morötter
halv salladslök

nästan 1 dl bovetemjöl
Ägg-substitut (noegg+vatten motsvarande 3 ägg)
1 msk Chiafrön

Salt, peppar

Skala och riv rödbetor och morötter. Pressa ur vätskan och spar den. Blanda ihop bovetemjöl, ägg-substitut, chiafrön med ca 1 dl av rödbetsvätskan. Blanda ihop allting. Forma små biffar och stek. Sätt in biffarna i minst 20 min på låg värme (100-150 grader) i ugnen.

Det kan ju vara ganska svårt att få ihop biffar utan ägg och ibland även med ägg, så jag maxade verkligen på klisterfronten. Och det var bra, för de höll ihop fint.

Vi åt tillsammans med sallad på hirs (med gurkmeja så den var påskgul), sockerärtor, salladslök, rostade solrosfrön, rädisor, sojabönor, sparris, paprika + egengjord tapenad med mkt kapris + turkisk yoghurt.

Inga kommentarer: