söndag 6 maj 2012

Plattfri auberginelasagne























1,5 aubergine
1 lök
4 vitlöksklyftor
2 pkt krossade tomater (eko)
100 g torkad sojafärs
spenat (några nävar)
valnötter, solrosfrön (1 näve av varje)
mozzarella (knytnävsstor bit)
oregano, timjan, salt, b-jästflingor

Börja med att koka tomatsåsen. Hacka och fräs lök och vitlök. Häll på tomater och kryddor. Koka i ca 20 min medan du håller på och fixar resten. Skiva aubergine tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Förväll sojafärsen några minuter, häll av i ett durkslag och fräs nån minut. Häll färsen i tomatsåsen. Rosta lite snabbt valnötter och solrosfrön. Varva nu aubergine, spenat, valnötter, solrosfrön och tomatsås i en ugnsfast form. Toppa med mozarella. In i ugnen på 20 min på 200 grader, lite grill på slutet. Låt vila några minuter om du orkar vänta. Väldigt gott att toppa med lite extra flingsalt och b-jästflingor.

För veganskt alternativ: skippa mozzarellan eller byt ut den mot vegan-mozzarella.

1 kommentar:

Victoria sa...

Åh, tack! :D