torsdag 7 juni 2012

Pannkakor på kikärtsmjöl med cashewgrädde, banan och granatäpple

För 7 små pannkakor
1, 5 dl mjöl (lika delar havremjöl och kikärtsmjöl)
2 dl sojamjölk
lite psylliumfrö
lite bakpulver
lite salt
(1/2 msk kakaonibs)

Blanda ihop, stek. Servera pannkakorna med banan, cashewgrädde och granatäpple.

Cashewgrädde (2-3 port)
1 dl naturella cashewnötter
lite vatten
1/3 liten citron (saft och gärna fruktkött också)
lite agavesirap
pyttelite salt
vaniljpulver

Mixa ihop allt till en jämn smet. Låt gärna stå i kylskåpet över natten så  den tjockar till sig.

Smoothien bakom är gjord på frysta björnbär, banan och citron.




























Tips för att få ut kärnorna ur granatäpplet: Gnugga och tryck granatäpplet mot bänken. Man kan känna och höra hur det knakar lätt. Se till att göra detta runt hela frukten. Dela sen granatäpplet i 2 delar. Ta en stor skål, vänd granatäpplet med den öppna sidan neråt mot skålen och banka på skalet med exempelvis en träslev. Kärnorna ploppar ut och du slipper det där vita som sitter emellan.

5 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Vilken fantastisk frukost! Känns som nått man skulle kunna få serverat på ett schysst fik i San Francisco. Vilka färger!

Mat för en dam sa...

Vad glad jag blir! Tack! Den var helt amazing:)

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oj vilken vacker tallrik:) Med en sån här tallrik på morgonen lär man ju förbli glad resten av dagen;)

Rebecca sa...

Detta ser supergott ut! synd att jag inte har sånt där mjöl och mjölken men det blir iaf någon sorts pannkakor imorrn! :D

Anonym sa...

Det ser helt magiskt ut!!! Man vill bara ha ju! :)