tisdag 5 juni 2012

Pasta porri

























Jag ville hitta ett passande namn till denna pastarätt. Google translate säger att purjolök är porri på italienska så det lät ju flott. Jag testade också glutenfri pasta (gjort på brunt ris) för första gången. Det var ganska gott, över förväntan. Väldigt mättande och ett bra alternativ till vanlig pasta om man inte vill få den där pastafyllan. Enda nackdelen är att det är himla dyrt, nästan 50 spänn kostade 500 g. Kul att prova dock.

För 2 portioner
200-250 g pasta (typ ett halvt paket)
En halv purjolök
1 dl cashewnötter
1 dl sojamjölk
1 rått ägg
1 rå vitlöksklyfta (bidrar med lite styrka så uteslut för en mildare sås)
3 msk b-jästflingor
färsk basilika
citron
salt, peppar

Samtidigt som pastan kokar, lägg cashewnötter, sojamjölk, ägg, b-jäst, vitlök, lite pressad citron, lite salt och några blad färsk basilika i mixern. Mixa till en slät sås. Stek purjolöken i olja. När pastan är klar häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Häll på såsen och purjon. Blanda om. Vrid några varv med pepparkvarnen. Servera med grönsallad till. Väldigt gott!






Inga kommentarer: