tisdag 3 juli 2012

Nice och melonsallad med fetaost och mynta

Jag har varit i Nice och ätit massa gott. Vi brukar göra bostadsbyte och det är så himla bra. På så sätt kostar boendet ingenting och man kan laga mat själv, vilket jag tycker är så himla roligt när man är på semester. Vi byter bostad via Homelink. Denna gång bodde vi i en superfin trea i Nice, väldigt centralt och samtidigt så bodde kvinnan som hade lägenheten i vår lägenhet i Stockholm. Detta var vårt fjärde byte. Innan har vi bytt i La Escala i Spanien, Melbourne Beach i Florida och i Köpenhamn. Senare i sommar ska vi till Gardasjön i Italien.

På bilden är det vattenmelon, tomat, fetaost och mynta plus lite rostade nötter. Detta är en fantastisk kombination. Jag åt den första gången på Palais de Tokyo i Paris. Man kan använda annan melon än vattenmelon, men myntan är ett måste.

Wine Spritzer till lunch. Semester!

Detta var inte utsikten från vår lägenhet, men från Villa Ephrussi de Rothschild som var ett fantastiskt utflyktsmål. Där satt vi och avnjöt en underbar laxsallad och drack vin till lunch i skuggan och blickade ut över rosenbuskar med medelhavet i bakgrunden innan vi strosade runt lätt salongsberusade och tittade på alla fina trädgårdar. 

2 kommentarer:

Jenny sa...

Men vad häftigt! Jag har aldrig hört talas om denna hemsida förrut. Så smart att byta boende!:) Nu har jag någonting att sysselsätta mig med...;)

Mat för en dam sa...

Det är verkligen toppenbra! Vi har varit supernöjda varje gång (peppar peppar);-)