söndag 26 augusti 2012

Mexikansk tortillalasagne

Småfestligt och väldigt gott.

För 3-4 port
4 tortillabröd (majs)
2 burkar svarta bönor
1 burk krossade tomater
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
några stycken inlagda jalapenos
1/2 lök
2 mozzarellabitar (250g)
spiskummin, rökt paprikapulver, salt, peppar

Gör tomatsåsen: Finhacka lök, vitlök och paprika. Svetta i en panna. Häll på tomaterna, spiskummin, rökt paprikapulver och finhackade jalapenos. Smaka av med salt och peppar. Pensla en ugnfast form med lite olja. Lägg ett tortillabröd i botten. Bygg som en lasagne: varva tortillabröd med tomatsås, svarta bönor och mozzarella. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Servera med sallad med avokado och tomat.



2 kommentarer:

louise sa...

hej! Gud så god den såg ut! ska testa hemma, men du skrev aldrig hur länge och vilken grad i ugn som den ska vara? =D
MVh Louise

Mat för en dam sa...

Åh bra observerat:) jag tror det var ungefär 20 min på 200 grader.