måndag 11 mars 2013

Kikärtskaka med körsbär

Jag har varit nyfiken på att pröva att ha kikärtor i mjuk kaka ett tag efter att ha läst recept på det lite här och där. Denna blev väldigt god och saftig! Underbar som mellanmål.

4,5 dl kokta kikärtor
2 bananer
2 ägg
0,5 dl flytande honung
1 dl mandelmjöl (mjölet kan säkert bytas ut mot vilket som helst havre, dinkel, vete etc...)
0,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
250 g frysta körsbär





Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kikärtor, banan och honung till en smet. Vispa äggen och tillsätt dem. Blanda mjöl och bakpulver för sig. Blanda sen ner mjölet i kikärtssmeten. Pensla en avlång form med kokosolja. Häll de frysta körsbären i botten och häll sedan smeten över, blanda runt och jämna till. Grädda i ca 40 min eller tills den fått fin färg (min timer la av mitt i, så har inte koll på den exakta tiden min stod inne). Servera tex med kvargkeso med honung eller ät som den är.


5 kommentarer:

Ellinor sa...

Tack för tipset! Jag gillar att baka med bönor då jag tycker att kakorna blir betydligt saftigare och andra smaker kommer fram på ett annat sätt. Skall testa ditt recept nästa gång!

Victoria sa...

Kikärtor? Det var nytt för mig ^^

Ny blogg nu också, kika in om du vill :)

Miss H sa...

Åh dett vill jag testa!! =)

Det är så roligt och undrbart på samma vis
att man kan baka på bönor och kikärtor och
allt möjligt, fast man aldrig skulle ana att den
kakan var gjort på det! Eller hur?! =)

Mat för en dam sa...

Ja visst är de häftigt med kikärtor i kaka! Testa gärna och återkom om resultatet! :)

Millas Hälsoblogg sa...

Vad spännande detta verkar :)