måndag 25 mars 2013

New York!

Tillbaka i Sverige igen efter en fantastisk vecka i New York med största delen på New York City Improv Festival på Peoples Improv Theatre. Fyra spelade föreställningar och en massa tittande! Vi var också på den fantastiska interaktiva teaterupplevelsen Sleep no more - en underdrift att kalla det föreställning för det var så mycket mer. McKittrick hotel från 30-talet i 5 våningar, där besökarna går runt i vita masker och under tystnad upplever sin egen tolkning av det hela. McBeth i en blandning av Eyes wide shut, The shining, Fysisk teater/Dans och spökhuset.
Bästa frukosten i lägenheten. Bagel med creme cheese, tomat och basilika. Yoghurt med banan, blåbär och granola. Vi frossade verkligen i bagels. Kanel/russin och everything med en massa frön blev mina favoriter denna gång. 
Jag hann också med att äta massa god mat. Inte så mycket raw food som jag hade hoppats, men lite grann i alla fall plus en massa annan god mat!

Planeringsfika i Park Slope, Brooklyn. 

Riktig dinerfrukost med omelett och pannkakor med jordgubbar och lönnsirap och toast med smör och sylt. Mums!
Väldigt bra veganrestaurang Caravan of Dreams. Jag åt en brunchtallrik med seitan, medelhavsris och grönkål.  
A åt en burrito med rökt tofu och avokado. Såg så gott ut!
J åt en stirfry med seitan och blandade grönsaker. 

A åt en raw food spagetti på zucchini med mandelbollar. Den var visst helt himmelsk!


Raw nacho tallrik på Rockin' Raw (som för övrigt låg 5 min ifrån där vi bodde). Jag smakade lite av denna bara, gott men inte i närheten av de råa tacosarna jag åt på Saf i London förra året. De var magiska. 

Raw Lasagne tog jag på Rockin' raw. Den var väldigt mastig och mustig. Nästan lite för mustig tycker jag. Jag åt även cheesy broccoli till som jag tror var gjorda med solrosfröost. De var goda till, men hade varit ännu godare med en fräsch sallad till som hade tagit ner intensiteten något. 

Vi var tre som var och käkade raw food. Denna rätt som var zucchinipasta med stark sås och färska majskorn, var ok. Den var för stark för min smak och inte så rund i smaken. Fint upplagt och trevlig stämning på Rockin' raw dock.
Omelett och pommes på nåt lunchcafé. Gott och amerikanskt. 


Frukost sista dagen när lägenheten i Greenwich Village. Omelett med spenat och ricotta, toast och färskpressad apelsinjuice. Blev en pannkaka med jordgubbar och lönnsirap efteråt också.

Jag hade innan jag åkte till NY haft våta drömmar om att gå till Le Pain Quotidien och äta deras steel cut oats som de kokar i mandelmjölk, så det gjorde jag en morgon. Jag gick själv dit och hade mysfrukost. Det blev en croissant med nötchokladspread också och en kopp kamomillte. Mycket mysigt. 
Ibland är slabbigt gott:) Jag hade varit ute på stan hela dan och kom hem vid tre och hade köpt med lunch från delin nere på hörnet. Grillad panini med rostade grönsaker och massa mozzarella + chips och en fruktsallad. Så gott!
Jag passade också på att prova yoghurt gjord på kokosmjölk som jag har läst om i divers
bloggar. Betyget blev ganska lågt. Lite slemmigt och ingen direkt kokossmak. Men kul!

3 kommentarer:

Viccy sa...

Vilken mumsig resa du haft! ;)

Mat för en dam sa...

Verkligen:)

Cecilia sa...

Det är himla synd att vi inte har någon riktig bagel-kultur här hemma... Och att de är jobbiga att baka:/ För det är ju så himla segt, fluffigt och gott ju!!