tisdag 30 april 2013

Kalljästa frukostbullar med quinoa

10st frallor
4 dl kallt vatten
ett hörn jäst
ca 8 dl vetemjöl
ca 2 dl rågmjöl
2 dl kokt quinoa
2 tsk salt
1 tsk fänkålsfrö och anis

Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölet lite i taget. Kör i degblandare eller för hand tills dess att degen är seg och lite kletig utan att vara blöt. Blanda i quinoa, salt och kryddor och blanda lite till. Täck bunken med plast eller en handduk och låt den vila i rumstemperatur 1-2h. Häll sedan ut degen på ett mjölat bord. Dela degen i 10 bitar och sätt dem på en bakpappersklädd plåt. Se till så att inte frallorna är alltför kletiga på ytan. I så fall strö över lite mjöl. Täck plåten med plast och sätt in den i kylen. På morgonen tar du fram plåten, sätter på ugnen på 275 grader. När ugnen är varm skjutsar du in plåten och låter frallorna vara inne i ca 15-20 min eller tills de fått fin färg.


Jag har tänkt ganska länge att jag skulle pröva att baka quinoabröd och igår fick jag till det. En vanlig kalljäst deg med kokt quinoa tricolore. Mycket fint och mycket gott!

Quinoa innehåller mycket protein, kostfiber och andra nyttigheter och är därför ett enkelt och smart sätt att berika sina vanliga frukostfrallor med.


Inga kommentarer: