torsdag 2 maj 2013

Raggmunkar med torkad portabello och chialingon

Igår blev jag sugen på raggmunkar. Vet inte när jag gjorde det sist. Min man har pratat om att man kan göra torkad portabello som fuskbacon, så vi testade. Det var gott och gifte sig bra med raggmunkarna, lingonen, keson och rödkålen.

5 st raggmunkar
1 dl havremjöl
1 dl vetemjöl
1/3 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
5 små potatisar

Riv potatisen. Blanda mjölet och saltet med hälften av mjölken. Vispa till klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och ägget. Vispa. Häll i den rivna potatisen. Stek i smör.

Torkad portabello (fuskbacon)
Värm ugnen till 130 grader. Skiva portabellon i halvcentimetertjocka skivor. Massera i lite olja och salt. Sätt på bakplåtspapper och torka i ugnen en timme. Funkar också finfint med shitake.

Chialingon
Koka ett paket frysta lingon med några matskedar muscavadosocker (eller annan sötning). Tillsätt 1 msk chiafrön och låt svalna.



2 kommentarer:

Cecilia sa...

Mmmmm raggmunkar! Det var länge sedan sist.

Fröken Sandra lagar&bakar sa...

Härlig blogg du har, väldigt inspirerande :)