måndag 22 april 2013

Selleribiffar


Selleribiffar ca 10 st
1/2 rotselleri
1 potatis
1/2 gul lök
2 ägg
ströbröd och/eller mandelmjöl
salt, peppar

Finriv rotselleri och potatis. Finhacka lök. Blanda ihop med ägg. Häll i ströbröd och mandelmjöl så att smeten känns lagom fast. Forma biffar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över lite sesamfrö. Grädda på 180 grader varmluft i ca 20 min eller tills de blivit fasta.





Biffarna kan användas i wrap (se bilden ovan) med hummus, gurka och sallad. Eller kanske till en matig sallad med potatis, rödbetor, zucchini, purjolök, halloumi, rödkål och avokado.

2 kommentarer:

M. sa...

spännande biffar, de måste jag testa :)
önskar dig en fortsatt bra vecka :)

Mat för en dam sa...

Tack detsamma!