söndag 12 maj 2013

Pasta med pumpafrö- och hasselnötspesto

Pesto är ju inte särskilt svårt att göra själv och det är vansinnigt gott, så varför vi inte gör det oftare kan man fråga sig. Oj vad pasta är gott!

Pesto (2 port)
ca 1,5 dl hasselnötter och pumpakärnor
3 msk olja (förslagsvis olivolja, jag hade raps- och valnötsolja men hade varit gott med fruktigheten i olivoljan)
nästan en hel planta basilika
flingsalt
pressad citron






Rosta nötter och frön i ugnen på 150-200 grader tills de fått lite färg. Rufsa av lösa skalbitar på hasselnötterna. Mixa nötter och frön till mjöl. Tillsätt basilikablad, salt och olivolja. Mixa igen.

(Om du har en riktigt effektiv mixer kan du säkert slänga i allt på en gång och bara köra. Jag har en magic bullet och då måste man byta mixerinsats emellan.)

Blanda peston med nykokt pasta. Servera med ugnsbakade tomater och mer basilika.

Inga kommentarer: