tisdag 2 april 2013

Havrekakor med kokos och chokladhasselnötssmör

Jag köpte både en burk kokosolja och en burk med chokladhasselnötssmör i NY. Kokosoljan visade sig ha en stark smak av kokos, vilket gör den fantastisk i bakverk och att steka pannkakor i etc.

Ikväll blev jag sugen på att baka kakor, så jag passade på att använda både kokosoljan och chokladhasselnötssmöret.

8 små kakor
4 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
1 msk chiafrön
1/2 dl russin
4 torkade aprikoser
1/2 dl kokosolja
1 banan
1 äggvita
2 msk honung
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt






Mixa banan, honung och aprikoser till en slät kräm. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda. Klicka ut på en plåt. Kleta ut ungefär en halv till en tesked chokladnötsmör på varje kaka. In i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler.

Inte så supervackra, men goda! Nästa gång ska jag tänka på att platta till de lite innan gräddning för de smälte inte ut som vissa havrekakor brukar göra.


3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Härliga kakor! Ettg tips är att göra egen "nutella", jätteenkelt!

Ann-Louise sa...

Vilket grymt recept! Om det inte vore för att jag redan borde vara nedbäddad i min säng så hade jag kastat mig över receptet och bakat en omgång pronto!

Mat för en dam sa...

Javisst är det härligt!