måndag 17 juni 2013

Bountybollar

Jag prövade att göra bountybollar efter recept på bloggen Baka sockerfritt. De blev grymma!

Jag brukar ha svårt att hålla mig till recept, vilket gör att jag ofta misslyckas med bakverk. Nu höll jag mig i princip helt till receptet, nästan... Och då blir det så här bra!

10 st bountybollar
2 dl kokosflingor
25 gram smör
3 msk lönnsirap
50-75 gram mascarpone
lite vaniljpulver

50 gram fin mörk choklad
10 gram smör




Smält smöret. Blanda i mascarpone, kokosflingor, lönnsirap och vaniljpulver. Blanda ihop till en smet. Ställ kallt en stund. Smält smöret och chokladen över vattenbad. Rulla smeten till bollar som du doppar i chokladsmeten. Ställ kallt. Man kan lägga dem i frysen också och få bountyglassbollar :)

1 kommentar:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Oooh, bountybollar är SÅ himla gott! Jag är mitt i en flytt, men så fort jag har ett kök på plats ska jag göra en jätteladdning. :=)