torsdag 4 juli 2013

Småfrallor på gotländskt dinkelmjöl och ölandsvete

I måndags fick vi hem ekologiskt stenmalet mjöl från Årstiderna. 5 olika sorter: Rågsikt, rågmjöl, vetemjöl, ölandsvete och dinkelmjöl. Det känns väldigt lyxigt att öppna dörren på morgonen och så står där en låda och väntar utanför :)

Nattjästa frukostbullar (9 st)
5 dl vatten
ett hörn jäst
4 dl ölandsvete (fullkornsmjöl)
4 dl dinkelmjöl (fullkornsmjöl)
1 dl sojamjöl (valfritt)
1 dl extra fibrer i form av linfrö, psylliumfrö och vetekli
1 dl vetemjöl
3/4 msk salt

Blanda ut jästen i kallt vatten. Tillsätt resten, blanda i degblandare. Olika mjöl binder olika mängd vätska så ta lite i taget ifall degen blir för fast. Den ska vara lite kletig när den är klar. Plasta in bunken. Låt den jäsa i rumstemperatur minst 1h. Sätt in i kylen över natten. På morgonen. Sätt på ugnen på max. Lägg ut degen på mjölat bord. Dra ut den försiktigt, dela i 9 delar. Lägg upp på plåt med bakpapper. Strö över lite frön. Låt jäsa ca 1h. Grädda ca 20-25 min på 250 grader.



Inga kommentarer: