tisdag 5 januari 2010
Gryta med sötpotatis, kikärtor och jordnötssmör
Denna gryta var sjukt god. Det är inspirerad från nåt land där man tycker om att ha jordnötssmör, sötpotatis och kikärtor i matlagningen. Så här gick det till då:
1 sötpotatis
1 morot
en bit rotselleri
en bit vitkål
(lök skulle suttit fint)
1-2 klyftor vitlök
kikärtor
1 burk krossade tomater
3 msk jordnötssmör
ekologisk buljong
vatten
Curry
Garam masala
Blandade nötter
Skär lagoma bitar av grönsakerna, fräs dem i grytan/kastrullen/stekpannan i olja i några minuter. Hacka vitlöken fint. Tillsätt tomat, jordnötssmör, vatten, kryddor, vitlök och buljong. Låt det småputtra ett bra tag (kanske 30-40 min). Jag använde egenkokade kikärtor och de var lite lättkokta så de fick koka med ett bra tag. Rosta nötter i stekpanna (med lite olja och salt eller utan). Hacka nötterna. Servera med bulgor eller nåt annat du gillar. Strö över nöthacket.
Etiketter:
lunch/middag,
veganskt,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Lyckades hitta fram till det här receptet och lagade nu ikväll. Herregud vad gott det var! :)
Vad roligt att höra! Jordnötssmör i mat är underbart!:)
Skicka en kommentar