tisdag 22 maj 2012
Våffla med tofu och äpple
Varför äta nåt annat än våfflor och pannkakor? De har ju för bövelen allt. Och kan varieras i det oändliga. Idag äter jag våfflor/pannkakor morgon, middag och kväll. Imorse våffla med ägg, majonäs (jag har ägg-fri... lite sjukt kanske med tanke på pålägget), dill och citron. Till lunch denna fantastiska våffla med fräst tofu och äpple, kryddat med kanel och kardemumma. Till middag blir det indiska kikärtspannkakor med hemmagjord chutney. Återkommer med recept på det...
Till 2 våfflor
0, 5 dl bovetemjöl
0, 5 dl rårismjöl
yoghurt
1 ägg
salt
lite linfrö
Blanda ihop allt så det blir en ganska tjock smet. Grädda i våffeljärn. Fräs tofu och äpple i olja eller smör. Krydda med kanel och kardemumma. Toppa ev med lite frön. På bilden är det sesamfrö, hampafrö, turkisk yoghurt, valnötsolja och lite koriander.
Etiketter:
frukost,
glutenfritt,
lunch/middag,
vegetariskt,
våfflor och pannkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar