torsdag 10 maj 2012
Zucchini- och quinoabiffar med sparris och avokadosalsa
1 medelstor zucchini
purjolök (ca 1 dm)
kokt quinoa (ca 1,5-2 dl)
2 ekoägg
1 dl kikärtsmjöl
1 dl hirsmjöl
salt, b-jäst, örtkryddor
Kör zucchini och purjo i matberedaren till en skön grön massa. Häll i kokt quinoa, ägg, mjöl och kryddor och blanda ihop. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i ugnen på låg värme, varmluft (100 grader) om du har i ca 30 min. Vänd biffarna efter en kvart. Låt gärna biffarna stå och torka i den avstängda ugnen en stund efteråt.
Till dessa fantastiska biffar serverades fräst sparris (toppad med b-jästflingor och flingsalt) och en tomat-och avokadosalsa med lite persilja, citron och valnötsolja.
Receptet är inspirerat från detta: http://lillamatderiven.blogspot.se/2011/11/quinoapuckar-med-zucchini-och-parmesan.html Här kan man också läsa om hur man gör kikärtsmjöl!
Etiketter:
biffar,
glutenfritt,
lunch/middag,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar