tisdag 19 juni 2012
Öppen aubergine- och zucchinigratäng
För 2 portioner
1 aubergine
1 zucchini
1 1/2 paket coctailtomater (ca 350 g)
lök
vitlök
1/2 basilikaplanta
1 paket färsk babyspenat (50g)
Solrosfrön
(b-jäst)
Valnötter
Skär aubergine och zucchini i skivor. Lägg på en plåt, pensla med olja och strö över flingsalt. Grilla i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg.
För tomatsåsen: Finhacka lök, tomat och vitlök. Låt koka ihop. Smaksätt med salt och peppar.
För peston: Rosta några msk solrosfrön i stekpannan. Lägg basilika, spenat (2/3 påse), lite olivolja, (nån msk b-jäst), rostade solrosfrön och salt i en mixer. Mixa ihop till pesto.
Rosta valnötter.
Varva aubergine, zucchini, pesto och tomatsås direkt på tallrikarna. Toppa med lite fräst spenat (1/3 av påsen) och rostade valnötter.
Etiketter:
glutenfritt,
lunch/middag,
veganskt,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser jättegott ut! Helt i min smak. :)
Skicka en kommentar