För ungefär 4 port
Röda linser (ca 2 dl torra)
Finhackad lök, röd paprika, vitlök och chili
Kokosgrädde (0,5 dl-1 dl) (80% kokos eller mer, läs på förpackningen. Vissa burkar innehåller bara 30% kokos. Onödigt att betala för vatten. Kokosgrädden räcker ju längre för man behöver mindre. Vatten kan man tillsätta själv.)
Burk krossade tomater
Spiskummin, gurkmeja, curry (och ev andra indiska kryddblandningar du har hemma)
Persilja
Svetta finhackad lök, finhackad paprika, chili och vitlök i en kastrull eller hellre en gjutjärnsgryta. Tillsätt en hel del kryddor och lite salt. Skölj linserna och häll i dem. Häll på krossade tomater och lite vatten (+ev nån tesked buljong). Koka lugnt under lock till det att linserna börjar se klara ut. Avslutningsvis häll i kokosgrädden. Jag tycker det brukar bli bäst när man inte kokar kokosmjölk utan låter den bli varm bara. Toppa med persilja.
Kikärtsmuffins med spenat och parmesan (7st små)
1 dl rågsikt
1 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
1 dl mjölken skvätt yoghurt
1 ägg
fryst spenat (0,5 dl-1 dl)
riven parmesan
Blanda de torra ingredienserna. Häll på mjölk, yoghurt och ägg. Blanda i parmesan. Häll upp i muffinsformar. Peta i lite spenat i varje form. Grädda på 200 grader i ca 15 min eller tills de har fått fin färg.
1 kommentar:
Med en påse linser hemma känner jag mig alltid trygg. Linsoppa är bäst! Dina myffins låter grymt goda och jag satt just och klurade på nya recept med kikärtsmjöl. Topp!
Skicka en kommentar