Recept (12 höga minimuffins)
3 ägg
1 dl kokosmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl skrädmjöl
1 dl turkisk yoghurt
2,5 dl pumpapuré av butternut squash
1 dl mörkt muscavadosocker
1/2 dl kokosolja
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Vispa ihop ägg och muscavadosocker. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en separat skål. Skär butternut squashen i bitar och koka mjuk i ca 10 min. Smält kokosoljan i vattenbad, förslagsvis över pumpavattnet. Mixa pumpan till puré. Blanda ägg- och sockerblandningen med yoghurt, kokosolja och pumpapuré. Rör försiktigt ner mjölet. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda på 200 grader i ca 20 min.
4 kommentarer:
Fin blogg du har! Blir himla sugen på alltihop! kram Linnéa
Åh tack Linnea! kram!
Låter grymt gott! Igår gjorde jag ett gäng glutenfria & mejerifria pumpamuffins från Green Kitchen Stories och nästa gång blir det ditt recept.
Det låter supergott!
Jag har varit riktigt sugen på att göra något med pumpa ett tag. Kram!
Skicka en kommentar