Första gången jag åt stekta panerade tomater var i Barcelona på en fantastisk restaurang som heter Rita Blue. Där har de en gudomlig förrätt på stekta gröna tomater med fetaost och guacemole. Vi fick härliga, köttiga bifftomater i Årstiden-lådan igår så då kom inspirationen till mig.
För 2 portioner
3 köttiga bifftomater
1 ägg
potatismjöl+sojamjöl (eller annat mjöl)
ströbröd eller polenta
ca 150 gram fetaost
Skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Vänd ena sidan i mjöl. Sätt ihop två tomatskivor med en bit feta emellan. Doppa i uppvispat ägg. Vänd hela härligheten i ströbröd. Stek på båda sidor. Ställ eventuellt in i ugnen en stund för att de ska bli genomvarma och osten ska smälta ytterligare. Servera med nåt gott tex en god sallad, rostade valnötter och kanske en guacemole.
2 kommentarer:
Vad gott det ser ut! Fasen också att ost inte går hem här i huset....
Ja osten är pricken över i:et. Men man kan ju steka tomaterna utan ost emellan och ha som tillbehör till grillat t ex :D
Skicka en kommentar