onsdag 19 september 2012

Fruktigt ris med rödkål





























Det här riset är fantastiskt, både till smak och utseende, och blir en härlig färgklick på buffébordet.

För 10-20 pers beroende på tillbehör
9 dl råris (+vatten enligt recept på paketet)
1/2-1 morot
1/2 lök
1 apelsin (zest och saft)
1/2 tsk kummin
1 nypa saffran
4 lagerblad
1 msk gurkmeja
1 tsk kanel
1 tsk salt
1/2-1 dl torkad frukt (t ex fintärnade aprikoser, tranbär, gula russin)
2 dl riven rödkål

Finhacka lök och riv morot. Fräs glansigt i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, råris, torkad frukt och apelsin (zest och saft). Fräs några minuter under omrörning. Häll på kokande vatten (mängd enligt rispaketet). Sätt på lock. När riset är torrt lägg upp det i en långpanna för att motverka grötighet. När riset svalnat något rör i riven rödkål.

2 kommentarer:

Hittarecept sa...

Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?:)

Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Mvh
Ann-Sofi

Mat för en dam sa...

Vilket bra tips!