onsdag 6 januari 2010

Polentapanerad rotselleriburgare med spenat















Superenkel rätt som är väldigt, väldigt god.

Recept för 2 pers:
1-2 rotselleri (beroende på hur stora de är)
Polenta
Ägg
Färsk spenat (mycket, krymper ju nåt förfärligt)
Kryddor efter smak och behag

Skala rotsellerin och skär i skivor (ca 2 cm tjocka). En person behöver två skivor för en burgare. Koka rotselleriskivorna i saltat vatten i ca 5-6 min. Ta bort dem från vattnet och låt rinna av och svalna något. Låt spenaten fräsa i en panna, salta och peppra. Vänd rotselleriskivorna först i ägg och sen i polenta blandat med kryddor. Stek de gyllenbruna i olja eller smör. Lägg sedan upp en rotselleriskiva på varje tallrik, spenat, och toppa med en rotselleriskiva. Klart!

Receptet i sin ursprungliga form hittade jag från början på MSN-mat

Inga kommentarer: