Vegetariska biffar (6st)
6 st spett blötlagda
300 g quornfärs
bindemedel: 2 ägg, no-egg motsvarande 2 ägg, 1 msk psylliumfrö blandat med 2 msk vatten
0,5 dl havremjöl
torkad mynta
rökt paprikapulver (en udd)
salt, peppar
mannagryn/polenta/ströbröd att rulla i
Blanda ihop smeten och låt gärna stå några minuter. Forma avlånga biffar och trä upp på spetten. Rulla dem i mannagryn. Förgrädda biffarna i ugnen i ca 20 min innan du lägger dem på grillen. De ska vara fasta och sitta kvar på pinnen.
Biffarna på pinnar innan de började brinna trots blötläggning. |
Fetaostkräm
turkisk yoghurt
fetaost
torkad mynta
Smula fetaosten i yoghurten, tillsätt mynta, blanda. Klart!
Detta blev väldigt gott! Rostad paprika passar så bra till grillat och fetaostkrämen blev finfin som tillbehör.
2 kommentarer:
Älskar det här, ny standardrätt! Petar i lite fetaost och lök i biffarna också.
Vad roligt att du gillar receptet! Låter supergott med feta i. Ska absolut testa det:)
Skicka en kommentar