onsdag 18 juli 2012

Vegetariska biffar på spett med rostad paprika och fetaostkräm




























Vegetariska biffar (6st)
6 st spett blötlagda
300 g quornfärs
bindemedel: 2 ägg, no-egg motsvarande 2 ägg, 1 msk psylliumfrö blandat med 2 msk vatten
0,5 dl havremjöl
torkad mynta
rökt paprikapulver (en udd)
salt, peppar
mannagryn/polenta/ströbröd att rulla i

Blanda ihop smeten och låt gärna stå några minuter. Forma avlånga biffar och trä upp på spetten. Rulla dem i mannagryn. Förgrädda biffarna i ugnen i ca 20 min innan du lägger dem på grillen. De ska vara fasta och sitta kvar på pinnen.
Biffarna på pinnar innan de började brinna trots blötläggning. 

Fetaostkräm
turkisk yoghurt
fetaost
torkad mynta

Smula fetaosten i yoghurten, tillsätt mynta, blanda. Klart!


Detta blev väldigt gott! Rostad paprika passar så bra till grillat och fetaostkrämen blev finfin som tillbehör.


2 kommentarer:

Lisa sa...

Älskar det här, ny standardrätt! Petar i lite fetaost och lök i biffarna också.

Mat för en dam sa...

Vad roligt att du gillar receptet! Låter supergott med feta i. Ska absolut testa det:)